U okviru tradicionalne Grožđebalske čajanke Udruženje Tačka susretanja predstaviće Izdavačku kuću Treći Trg iz Beograda, njihove knjige, urednike i autore od 19. do 21.9.2019.g. od 17h do 20h u Salonu kod Porte (Zmaj Jovina, 16, Vršac); moderator Jelena Marinkov, pesnikinja iz Vršca; prijatelj Manifestacije je Small Tree kompanija iz Beograda.

Mini – sajam knjiga Trećeg Trga (19 – 21. 9. 2019. godine od 17h do 20h)
Susret sa urednicima: Dejanom Matićem i Urošem Kotlajićem i autorima: Mašom Seničić i Đorđem Ivkovićem 20.9.2019. od 18h.

Dejan Matić, rođen 1979. u Kruševcu (Srbija). Diplomirao srpsku književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Poeziju objavljuje u književnim časopisima. Jedan od osnivača udruženja Treći Trg, direktor međunarodnog Beogradskog festivala poezije i knjige “Trgni se! Poezija” i glavni i odgovorni urednik književnog časopisa Treći Trg (www.trecitrg.rs). Poezija mu je prevedena na engleski, poljski, ruski, češki, makedonski, bugarski, rumunski, mađarski, katalonski, finski, švedski, španski, turski i danski jezik.
Objavio je knjige pesama: Između trideset treće i smrti (Društvo Istočnik, Beograd, 2013), dvojezično englesko-srpsko izdanje Between Thirty-Three and Death (Translated from the Serbian original by Novica Petrović, Treći Trg, Beograd, 2013) i Hostel (KOV, Vršac, 2014)
Dobitnik je nagrade “Miroslav Antić” za najbolju zbirku poezije (Između trideset treće i smrti) u 2013.
Član je Srpskog književnog društva. Živi u Beogradu.

Uroš Kotlajić rođen u Beogradu 1982. Godine. Diplomirao filozofiju na Filozofskom fakultetu. Knjige pesama: Iris (Treći Trg, 2008) Poslednji gran žete velike ane andrejevne (Treći Trg, 2010) Pesme (Cache, 2011) Soneti o rupama/Priče o sili (Cache, 2012.) Bez naslova (Cache, 2013)

Maša Seničić (1990) rođena je u Beogradu. Scenaristkinja je i pesnikinja. Diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i pod okriljem iste institucije završila Master studije Teorije dramskih umetnosti i medija. Sarađivala je na različitim domaćim i međunarodnim projektima, pre svega na filmu i u pozorištu, kao autorka i saradnica. Ko-selektorka je programa Hrabri Balkan u okviru Festivala autorskog filma, kao i jedna osnivača i koordinator programa Filmkulture, a kao predavač radila je na različitim edukativnim projektima iz oblasti audiovizuelne kulture (Kritični kamp, Mali film…). Piše prozu i poeziju koju objavljuje u zbornicima, antologijama i publicistici, a njena prva zbirka pesama pod naslovom «Okean» nagrađena je Mladim Disom za 2015. godinu, dok se druga, «Povremena poput vikend naselja» očekuje tokom ove godine (u izdanju Trećeg Trga). Pohađa Doktorske naučne studije Teorije dramskih umetnosti, medija i kulture, sa fokusom na digitalnu humanistiku. Radi kao urednica i novinarka, pre svega na onlajn portalima Before/After i Milica magazin

Đorđe Ivković (1990) osnovne studije završio je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, smer Srpski jezik i književnost, Filološki profil, master studije Komunikologije završio na Univerzitetu Dukejn, Pitsburg, Pensilvanija. Iz Beograda.

Tags:
X