Sale!
ISBN: 978-86-86337-21-4

Kuća koja iščezava

Džejms Bern

Dvojezično englesko-srpsko izdanje

Prevela sa engleskog Vesna Stamenković

Žanr: Poezija

Godina izdanja: 2009.
Povez: Broširani (mek)
Pismo: Latinica
Format: 12×19 cm
Broj strana: 79

 

Biblioteka Trgni se! Poezija! svojevremeno odabranih i nagrađenih učesnika Beogradskog međunarodnog festivala poezije i knjige, u modernoj opremi koja svojim „sjajem“ skreće pažnju na sebe i šalje jasnu poruku o kvalitetu ovih dela.

Knjiga mladog britanskog pesnika Džejmsa Berna: KUĆA KOJA IŠČEZAVA objavljena je na srpskom i engleskom.

***
Džejms Bern je urednik i jedan od osnivača časopisa za poeziju The Wolf. Njegova prva zbirka, Passages of Time, objavljena je 2002. godine u izdavačkoj kući Flipd aj. Njegovu drugu zbirku, Blood/Sugar, objavio je Ark 2009. godine. Ova knjiga sadrži odabrane pesme iz te dve knjige, kao i neke ranije neobjavljene pesme.

Kao jedan od najoriginalnijih mladih pesnika u Britaniji u poslednjih nekoliko decenija, Džejms dosta radi i na promovisanju poezije u Engleskoj. Jedan je od urednika knjige Voice Recognition: 21 Poets for the 21st Century, antologije britanskih i irskih pesnika mlađih od 35 godina, koju će tokom 2009. godine objaviti Bladeks, kao i Sabrane pesme Houp Mirliz, Karkanet, 2010.

Učestvovao je u organizovanju „Svetske pesničke turneje“ Centra za prevođenje poezije u SOAS u Londonu, 2004. godine. Preveo je jemensku narodnu himnu, a trenutno radi na prevođenju savremenih burmanskih pesnika. U septembru 2008. godine, Džejms je u Srbiji dobio pesničku nagradu Treći Trg, a imao je i čast da govori na zatvaranju Novosadskog književnog festivala 2007. godine.

Rođen je 1977. godine u Londonu, gde i danas živi.

Kuća koja iščezava: Nove i odabrane pesme sadrži dela iz zbirke Passages of Time. Autor bi želeo da unese manje izmene u formu i interpunkciju ovih pesama. Sve pesme iz zbirke Blood/Sugar biće uključene u kompletno izdanje knjige sa istoimenim naslovom koju će objaviti Ark Pablikejšns iz Velike Britanije.

 

 

Sve knjige Srebrnog drveta možete kupiti preko sajta našeg suizdavača i partnera, organizacije Treći Trg

https://trecitrg.rs/